Szolgáltatások

A kutya fogkövesség

A különféle fogproblémák előfordulása nagyon gyakori a kutyák és cicák között. Idősebb kedvenceink több mint 70%-a szenved enyhébb-súlyosabb fogászati betegségben. Ennek ellenére kifejezetten fájdalomra utaló tüneteket / a szájszagot leszámítva/ csak ritkán tapasztalunk. Sajnos a kutyák rossz fogai is gócpontok lehetnek, amihez egyéb szervek megbetegedései is társulhatnak.

Bővebben...

Kutya szívférgesség

A rendszeres kutya szívféregvizsgálatok segíthetnek abban, hogy a szívférgek időben felismerhetők legyenek, és kezelhessék kedvencünket, mielőtt komoly problémákat okoznának. Az állatorvos a legjobb tanácsot tudja adni a kedvence számára ajánlott vizsgálatok gyakoriságáról és az egyéb megelőző intézkedésekről. Ne habozzon kérdezni, ha bármilyen kérdése van, kedvence egészségével kapcsolatban.

Bővebben...

Belgyógyászati vizsgálatok

A kutya és cica belgyógyászati vizsgálat első részében felvesszük a kórelőzményt. Ilyenkor részletesen kikérdezzük a gazdit, hogy milyen panasszal hozta a kedvencét. Ez nagyon fontos és sok segítséget nyújt abban, hogy mire figyeljünk különösen az vizsgálat során.

Bővebben...

Bőrgyógyászati és allergia vizsgálatok

Az állatorvosi bőrgyógyászati vizsgálatok célja a különböző bőrelváltozások/allergiák diagnosztizálása lehetőleg az okának kiderítése valamint kezelése mint pl.: bőrgyulladások, belégzéses allergiák, autoimmun bőrbetegségek parazitózisok, stb…

Bővebben...

Sebészeti ellátás kutya és macska ivartalanítás

A nem tenyésztésre szánt, kedvencként tartott kutya és macska ivartalanítás magyarországon is részét képezi, a felelős kutyatartásnak. Mind állatorvosi, mind állatvédelmi szempontból számos megalapozott érv hozható fel, a kutya ivartalanítás mellett. Hogy tisztán láthasson ebben a kérdésben, az alábbiakban megpróbálunk tájékoztatást nyújtani magáról a beavatkozásról, illetve annak következményeiről.

Bővebben...

Laborvizsgálatok /külső laborban/

Az állatorvosok számos esetben rendelhetnek laboratóriumi vizsgálatokat, amelyek segítenek a pontos diagnózis felállításában, az állapot nyomon követésében, vagy az egészségi állapot általános értékelésében. Fontos megjegyezni, hogy az állatorvosok a specifikus eset és az állat egészségi állapota alapján döntenek a laborvizsgálatok szükségességéről.

Bővebben...